Antrenament acasă

Cum ar fi dacă ai putea...?

În 30 de minute să arzi de 3 ori mai multă grăsime decât într-un antrenament de 90 de minute? În același timp ți-ai tonifia mușchii, ți-ai reface mobilitatea, și ai scapă și de durerile de spate? Toate prinntr-un antrennament acasa prin aplicatia Fitness Metabolic?

Dacă te-ai săturat de ore în șir de alergat sau de clasele lungi de fitness care nu dau roade și nu ard grăsimile depozitate, noi avem soluția: Condiționarea Metabolică sau Antrenamentul Metabolic!

Cu autorul aplicației utilizatorul este provocat să parcurgă 12 săptămâni în care va face o progresie continuă prin antrenamente mereu diferite de tip HIIT care lucrează atât capacitatea cardiovasculară cât și musculatura, ajutând corpul să piardă greutatea în plus, să își redobândească mobilitatea, întărind armonios musculatura și articulațiile, pregătindu-l astfel pentru efectuarea oricărui tip de activitate, fără durere și cu ușurință. (aplecare, întindere, ridicare, etc.)

HIIT promite cel mai bun antrenament în cel mai scurt timp. Alergătorii au folosit aceste antrenamente de mai mult de 100 de ani, alternând între sprinturi și jogging pentru a-și îmbunătăți rezistența. (HIIT este folosit atât pentru antrenament de slăbire, antrenament tonifiere dar și că antrenament de rezistență). Dar HIIT nu a mers cu adevărat în mainstream decât în ​​urmă cu aproximativ un deceniu, când fiziologii de efort au început să vină cu un studiu care demonstrează că intervalele pot oferi cea mai mare îmbunătățire a sănătății pentru timpul dvs. de exercițiu.

Recent, profesioniștii din domeniul fitness au votat HIIT una dintre cele mai importante tendințe de fitness pentru 2020 într-un sondaj realizat de Colegiul American de Medicină Sportivă. Un alt avantaj al antrenamentului HIIT este faptul că acest tip de antrenament se poate face fără accesorii fiind un ideal antrenament acasă.

1) Ce este HIIT?

Antrenamentele HIIT combină în general explozii scurte de exercițiu intens cu perioade de repaus sau exerciții de intensitate mai mică.
Când cercetătorii vorbesc despre HIIT, se referă la antrenamente care alternează intervale de încărcare grea, în timpul cărora ritmul cardiac al unei persoane crește și atinge cel puțin 80 la sută din capacitatea să maximă, de obicei, timp de până la un minut, cu perioade de odihnă sau exerciții mai puțin intense.

2) Cum arată o rutină HIIT?

Ceea ce diferențiază HIIT de celelalte antrenamente de tip cu exerciții constante precum alergarea în ritm egal sau mersul, de exemplu - sunt intervalele, acele perioade de intensitate a inimii. (Un exercițiu cardio vascular care ridică pulsul, urmat de exerciții de forță timp în care scade pulsul).

Dacă doriți o rutină de antrenament care a fost testată în laborator, există patru-la-4 din Norvegia. Această implică o încălzire, urmată de patru intervale de patru minute (din nou, unde ritmul cardiac atinge peste 80 la sută din capacitatea să maximă) și se terminat cu o răcire. Aplicația Fitness Metabolic își are rădăcinile în această tehnică testată că apoi din pricina progresivitatii continue în cele 12 săptămâni, utilizatorul depășește acest prag de 4 serii a câte 4 exerciții făcând antrenamentul din ce în ce mai eficient!

3) Care sunt avantajele antrenamentului cu intervale?

Beneficiul cel mai bine stabilit al antrenamentului la intervale are legătură cu sănătatea inimii. Intervalele pot stimula sănătatea cardio-respiratorie cu o investiție de timp mai mică în comparație cu formele continue de exerciții fizice.

Așadar vorbim despre VO2 max îmbunătățit, o măsură de rezistență care calculează volumul maxim de oxigen pe care corpul îl poate folosi. „Oamenii de știință au descoperit că VO2 max este unul dintre cei mai buni predictori ai stării generale de sănătate”, conform cărții recente de antrenament cu intervale “The One Minute Workout, co-autor de Martin Gibala”, unul dintre cei mai importanți experți din lume în formarea pe intervale, care are la bază la Universitatea McMaster din Canada. „Cu cât sunteți mai în formă aerobă, cu atât inima vă poate pompă sângele, cu atât vă va lua mai mult timp pentru a ieși din respirație și cu atât mai departe și mai repede veți putea să mergeți cu bicicletă sau să alergați sau să înotați." Și, la rândul său, poate ajută la prevenirea bolilor de inimă.

4) HIIT este cel mai bun regim de exerciții fizice pentru pierderea în greutate?

Nu există nici o îndoială că antrenamentul pe intervale poate fi un mod eficient în timp de a arde caloriile. Cercetătorii au arătat în mod repetat că oamenii pot arde cantități comparabile de calorii în rutine HIIT care durează, să zicem, 20 de minute, în comparație cu rutinele de antrenament continu mai lungi care durează, 60 de minute. stimula sănătatea cardio-respiratorie cu o investiție de timp mai mică în comparație cu formele continue de exerciții fizice.

Motivul pentru asta, este că exercițiile cu o intensitate mai mare, la intervale de timp, duc la o perturbare mai mare a homeostazei corpului, „și este nevoie de mai multă energie și oxigen pentru a-l readuce la nivelurile bazale normale.” (Vom ajunge la efectul „EPOC” aferent într-o clipă.)

5) Ce părere ai despre efectul „EPOC”?

„Efectul EPOC” (Exces, Post exercițiu, Oxigen, Consum) - acea perioadă magică post-antrenament în care organismul continuă să ardă calorii într-un ritm mai mare datorită tuturor eforturilor depuse. Mulți formatori și antrenori internaționali indică acest fenomenul că fiind cheia pierderii în greutate. stimula sănătatea cardio-respiratorie cu o investiție de timp mai mică în comparație cu formele continue de exerciții fizice.

Termenul științific pentru efectul EPOC este „consumul excesiv de oxigen post-exercițiu” , deoarece se caracterizează printr-o creștere a absorbției de oxigen în urmă unei activități intense. Acest oxigen este folosit pentru a reumple depozitele de combustibil ale corpului, (depozitele de glycogen) pentru a echilibra hormonii, pentru a restabili nivelul de oxigen din sânge, pentru a repara mușchii și țesutul conjunctiv astfel ajută corpul să se recupereze și să se adapteze la antrenament.

Toată această recuperare necesită energie și cu cât exercițiul este mai greu, cu atât va fi mai mare EPOC-ul dvs. Și cu atât mai multe calorii totale veți arde. Acesta este motivul pentru care antrenamentul cu intensitate înaltă (HIIT) și antrenamentul de rezistență tind să multe sau mai multe calorii totale decât cardio cu intensitate moderată (alergare în stare constantă, ciclism, etc.). Acestea pot duce la pierderi semnificative în greutate.

Pentru a asigura un efect EPOC cât mai eficient de la un antrenament la altul aplicația se concentrează pe o progresivitate a intensității crescute a antrenamentului, cu pauze mici și exerciții compuse mulți-articulare care implică mai mulți mușchi și consumând mai multe calorii.